Seinät

Sandwich-elementti

Sandwich-elementit ovat julkisivuelementtejä, joissa kahden betonikuoren välissä on eriste. Yleensä molemmat betonikuoret sekä sisä- että ulkokuori ovat raudoitettuja. Sandwhich-elementtien etuna on, että seinärakenne on valmistettu standardoidussa kuivassa sisätilassa, jolloin asennuksen jälkeen rakennuksen runko on mahdollista saada heti suljetuksi ja näin kuivaksi. Tämä lyhentää kokonaisrakennusaikaa.

Elementin sisäkuori on viimeistelty joko hierto tai telapinnaksi asiakkaan sunnnitelmien mukaisesti. Elementin ulkokuori on mahdollista toteuttaa erilaisin viimeistelyin tiilipinnasta graafiseen betoniiin. LIsätietoja Pinnat-välilehdeltä.

Eristeratkaisuna voidaan käyttää kaikkia asiakkaan määrittämiä eristeratkaisuja: villoja tai kovia eristeitä.

Sandwhich-elementin eristeet suojataan elementin päältä aina kuivaketjun vaatimusten mukaisesti esimerkiksi muovilla. Näin ollen betonielementeillä rakennettaessa on mahdollista turvata turvallinen ja kuiva rakennusaika.

Verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin betoni sandwhich-elementeillä rakentaminen on tehokasta, nopeaa ja edullista. Ei tarvita erillisia sääsuojaa työmaalle, kun muut työvaiheet on oikein tahdistettu ja suunniteltu.

20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä
20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Väliseinät sekä sisä- ja ulkokuorielementit

Väliseinäelementtejä käytetään tilajakajina niin asuin- teollisuus- kuin toimitilarakentamisessa. Betonisilla väliseinillä saavutetaan ja täytetään helposti vaativimmatkin paloluokat.

Valikoimaamme kuuluvat niin raskaasti raudoitetut paloseinät ja maanpaineseinät kuin kevyesti raudoitetut kuorielementit.

Raudoitteet voivat olla joko mustasta tai ruostumattomasta raudasta, riippuen ympäristön kuormituksesta.

Sisäkuorielementtejä käytetään usein, kun rakennuksen julkisivu halutaan viimeistellä tai tehdä työmaalla. Yleisimpiä julkisivuratkaisuja tällöin ovat puukoolaus sekä tiilien paikallaanmuuraus.

Sokkelit

Sokkeleita käytetään rakennusten perustamisessa. Valikoimaamme kuuluvat kaikki sokkelirakenteet ohuista kuorista paksuihin eristettyihin rakenteisiin.

Sokkelin ulkopinta voi olla tarpeen mukaan viimeistelty esimerkiksi hienopestyllä väribetonilla, viimeistellen talon ilmeen.

Toimitamme sokkelit aina asiakkaan toivomassa aikataulussa työmaalle.

Meillä on pitkä kokemus rakentamisesta. Kysy meiltä apua, mikäli kaipaat neuvoja kustannustehokkaimman sokkelivaihtoehdon löytämisessä.

20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Parvekkeet

Parveke-elementtejä valmistetaan pääasiassa asuinrakennuksiin. Valmistettavien parvekkeiden määrä on kasvanut viime vuosina, kun uusiin asuinrakennuksiin tehdään lähes aina parveke asunnon koosta riippumatta.

Parvekkeita voidaan valmistaa pienistä muutaman neliön parvekkeista suuriin yli 20 m2 terasseihin asti.

Parvekkeiden askelpinta viimeistellään joko hienopesulla (kuvassa) tai se tehdään tasaisen harmaaksi muottipinnaksi. Parveke voidaan myös pinnoittaa tai siihen voidaan tehdä puukoolaus.

Parvekkeen alapinta, eli asukkan parvekkeen kattona näkyvä pinta on yleisimmin viimeistelty joko harjaamalla tai telaamalla. Suosittelemme harjattua viimeistelyä parvekkeisiin. Tästä esimerkki pinnat välilehdellä.

Valkoimaamme kuuluvat sekä kiila- että kuppiparvekelaatat.

Parvekkeiden kannatus tehdään joko putkilla, saranoilla, pilareilla, pielillä tai ne tehdään ulokkeeksi yhteistyökumppaneiden raudoitusratkaisuilla.

Pilarit ja Palkit

Tuotevalikoimaamme kuuluvat pilarit ja palkit kaikissa eri koissa sekä jännitettynä että ilman. Suurimmat tehtaalla valmistetut pilarit ovat olleet 100 tonnia painavia. Pilarit voivat olla joko suorakaiteen mallisia tai pyöreitä konsoleilla tai ilman.

Rakastamme pilareita kaikissa muodoissa. Kysy meiltä tarjousta erikoisistakin muodoista. Valmistamme pilareita niin Turun kuin Nastolan tehtaalla.

 

Palkkivalikoimaamme kuuluvat jännitetyt palkit sekä palkit laiskalla raudalla tehtynä. Meiltä saat kaikki kohteen palkit muodosta riippumatta.

Palkkivalikoimassamme ovat seuraavat tuotteet :

HI-palkit
I-palkit
JK-palkit
Suorakaidepalkit
Leukapalkit
Ristipalkit

IMG_20200803_100849
20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Lepotasot

Valmistamme massiivilaatta ja lepotasoelementtejä kaikissa koissa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Massiivilaattaelementtejä voidaan valmistaa myös jännitettyinä laattoina. Teräsbetonisia massiivilaattoja käytetään yleisesti porrashuoneissa kerrostaso- ja välitasolaattoina.

Massiivilaattojen yleisimmin käyteyt pintavaihtoehdot ovat muottipinta sekä hienopesu.

Parvekepielet

Parvekepielet viimeistelevät rakennuksissa arkkitehtuurisen ilmeen.

Olemme erikoistuneet haastaviin rakenteisiin, joten pielielementtien valikoimamme on laaja. Olemme tehneet pielielementtejä:

  • Tiilipinnalla
  • Hienopestyllä väribetonilla
  • Väribetonipintaisena
  • Uritettuna
  • Graafisella betonilla
  • Maalausalustalla
  • Sileällä betonipinnalla

Kuvassa esimerkki tiililaattapintaisesta parvekepielestä, joka sijaitsee Jätkäsaaressa Helsingissä.

20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä
DSC_0454

Paksu- ja ohutrappauselementit

Tuotantoomme kuuluvat sekä paksu- että ohutrappauselementit.

Ohutrappauselementissä sisäkuori+villa-rakenteen päälle tehdään laastista ohut säänsuojakerros. Tämän ohutrappauksen, eli "limutuksen" on tarkoitus estää haitallisen UV-säteilyn pääsy villaan. Näin ollen työmaalla tehtävä varsinaisen rappaus pysyy kiinni, kun pohja on tehty valmiiksi ja villa ei ole vahingoittunut eikä paahtunut auringossa.

Paksurappauselementit ovat ns. kolmikerrosrappaustuotteita. Paksurappauksessa sisäkuori+villa -rakenteen päälle tehdään 20 mm rappaus, jossa on keskeisesti rappausverkko. Työmaa viimeistelee rappauksen pintarappaamalla työmaalla.

Kuvassa paksurappaustyömaamme Turusta.