Seinät

Sandwich-elementti

Sandwich-elementit ovat julkisivuelementtejä, joissa kahden betonikuoren välissä on eriste. Yleensä molemmat betonikuoret sekä sisä- että ulkokuori ovat raudoitettuja. Sandwhich-elementtien etuna on, että seinärakenne on valmistettu standardoidussa kuivassa sisätilassa, jolloin asennuksen jälkeen rakennuksen runko on mahdollista saada heti suljetuksi ja näin kuivaksi. Tämä lyhentää kokonaisrakennusaikaa.

Elementin sisäkuori on viimeistelty joko hierto tai telapinnaksi asiakkaan sunnnitelmien mukaisesti. Elementin ulkokuori on mahdollista toteuttaa erilaisin viimeistelyin tiilipinnasta graafiseen betoniiin. LIsätietoja Pinnat-välilehdeltä.

Eristeratkaisuna voidaan käyttää kaikkia asiakkaan määrittämiä eristeratkaisuja. Eristeet suojataan elementin päältä kuivaketjun vaatimusten mukaisesti esimerkiksi muovilla asiakkaan toiveiden mukaisesti.

20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä
20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Väliseinät, sisä- ja ulkokuorielementit

Väliseinäelementtejä käytetään tilajakajina niin asuin- teollisuus- kuin toimitilarakentamisessa.

Valikoimaamme kuuluvat niin raskaasti raudoitetut paloseinät ja maanpaineseinät kuin kevyesti raudoitetut kuoret.

Raudoitteet voivat olla joko mustasta tai ruostumattomasta raudasta.

Sokkelit

Sokkeleita käytetään rakennusten perustamisessa. Valikoimaamme kuuluvat kaikki sokkelirakenteet kuorista paksuihin eristettyihin rakenteisiin. Sokkelin ulkopinta voi olla tarpeen mukaan viimeistelty esimerkiksi hienopestyllä väribetonilla.

Toimitamme sokkelit aina asiakkaan toivomassa aikataulussa.

20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä
20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Parvekkeet

Parveke-elementtejä valmistetaan pääasiassa asuinrakennuksiin. Valmistettavien parvekkeiden määrä on kasvanut viime vuosina, kun uusiin asuinrakennuksiin tehdään lähes aina parveke asunnonkoosta riippumatta.

Parvekkeita voidaan valmistaa pienistä muutaman neliön parvekkeista suuriin yli 20 m2 terasseihin asti.

Parvekkeiden askelpinta viimeistellään joko hienopesulla tai se tehdään tasaisen harmaaksi muottipinnaksi. Parvekkeen alapinta, eli asukkaalla kattona näkyvä pinta on yleisimmin viimeistelty joko harjaamalla tai telaamalla. Suosittelemme harjattua viimeistelyä parvekkeisiin. Tästä esimerkki pinnat välilehdellä.

Valkoimaamme kuuluvat sekä kiila- että kuppiparvekelaatat. Parvekkeiden kannatus tehdään joko putkilla, saranoilla, pilareilla, pielillä tai ne tehdään ulokkeeksi.

Pilarit ja Palkit

Tuotevalikoimaamme kuuluvat pilarit ja palkit kaikissa eri koissa sekä jännitettynä että ilman. Suurimmat tehtaalla valmistetut pilarit ovat olleet 100 tonnia painavia. Pilarit voivat olla joko suorakaiteen mallisia tai pyöreitä konsoleilla tai ilman.

Palkkivalikoimaamme kuuluvat niin jännitetyt kuin palkit suoralla raudalla tehtynä. Palkkivalikoimaamme kuuluvat:

HI-palkit
I-palkit
JK-palkit
Suorakaidepalkit
Leukapalkit
Ristipalkit

WP_20150612_013
20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Lepotasot

Valmistamme massiivilaatta ja lepotasoelementtejä kaikissa koissa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Massiivilaattaelementtejä voidaan valmistaa jännitettyinäkin laattoina. Teräsbetonisia massiivilaattoja käytetään yleisesti porrashuoneissa kerrostaso- ja välitasolaattoina.

Parvekepielet

Parvekepielet viimeistelevät rakennuksissa arkkitehtuurisen ilmeen.

Olemme erikoistuneet haastaviin rakenteisiin, joten pielielementtien valikoimamme on laaja. Pielielementtejä on tehty tiilipinnalla, hienopestyllä väribetonilla tai uritettuna. Nykyisin tehdään paljon pieliä, jotka reunustavat parvekkeen ja kuori asetetaan parvekkeen etureunaan kiinni. Näitä tehdään esimerkiksi paljon tiilikuorina.

Kuvassa esimerkki tiililaattapielestä.

20191106 Turku. Kovabetoni. Kuva: Vesa-Matti Väärä
DSC_0454

Paksu- ja ohutrappauselementit

Tuotantoomme kuuluvat sekä paksu- että ohutrappauselementit.

Ohutrappauselementissä sisäkuori+villa-rakenteen päälle tehdään laastista ohut säänsuojakerros. Tämän ohutrappauksen, eli "limutuksen" on tarkoitus estää haitallisen UV-säteilyn pääsy villaan. Näin ollen työmaalla tehtävä varsinaisen rappaus pysyy kiinni, kun pohja on tehty valmiiksi ja villa ei ole vahingoittunut eikä paahtunut auringossa.

Paksurappauselementit ovat ns. kolmikerrosrappaustuotteita. Paksurappauksessa sisäkuori+villa -rakenteen päälle tehdään 20 mm rappaus, jossa on keskeisesti rappausverkko. Työmaa viimeistelee rappauksen pintarappaamalla työmaalla.

Kuvassa paksurappaustyömaamme Turusta.