TT ja kova-tt laatat

TT- ja KovaTT-laatat tarjoavat tehokkaita ratkaisuja rakentamiseen, mahdollistaen pitkät jännevälit ja tilan tehokkaan hyödyntämisen sisätiloissa.

TT-laatat

TT-laatat ovat esijännitettyjä teräsbetonielementtejä, joita hyödynnetään pitkissä jänneväleissä toimitila- ja teollisuusrakentamisessa. Niillä pyritään maksimoimaan tilan tehokas hyödyntäminen sisätiloissa. Yleisesti TT-laatat sijoitetaan rakenteen yläpohjaan. Vesikaton kaltevuudet toteutetaan käyttämällä tasakorkeita TT-laattoja yhdessä HI-palkkien kanssa.

TT-laattojen enimmäiskorkeus on 500 mm ja maksimileveys 3600 mm. Valmistajakohtainen muotin mitoitus vaikuttaa TT-laattojen mitoitukseen.

Kovabetonin vakiomallisen TT ja KovaTT-laatan mitoitustiedot löytyvät Dokumentit-välilehdeltä.

 

 

Esijännitetty TT-laatta rakennustyömaalla, käytetään toimitila- ja teollisuusrakentamisen pitkillä jänneväleillä. Maksimikorkeus 500 mm, maksimileveys 3600 mm. Teräsbetonielementti.
KovaTT-laatta vesikattorakenteessa, kustannustehokas vaihtoehto pidempiin jänneväleihin. Soveltuu vesikattoihin ja toimistotalojen välipohjaan. Vakio korkeus 800 mm, maksimileveys 3600 mm. Kevennetty TT-laatta.

KovaTT-laatat

KovaTT-laatta on kevennetty versio TT-laatasta, ja sen avulla voidaan taloudellisemmin saavuttaa pidemmät jänneväliet, koska sen kantavuus on massaan nähden tehokkaampi kuin TT-laataalla.
 KovaTT-laattaa käytetään yleisesti vesikatoissa, mutta se soveltuu myös toimistotalojen välipohjiin.

KovaTT-laatan vakio korkeus on 800 mm ja maksimileveys 3600 mm.

Dokumentit-välilehdeltä voi ladata vakiomallin mitoitustiedot.