Kovabetoni digitalisoi betonielementtien laadun- ja varastonhallinnan

Turku 2.5.2019

Kovabetoni digitalisoi betonielementtien laadun- ja varastonhallinnan

Kovabetoni pyrkii muuttamaan betonielementtiteollisuuden laadunhallinnan toimintatapoja tarjoamalla asiakkailleen reaaliaikaista tietoa.

Suomen Kovabetoni Oy on kehittänyt ja ottanut käyttöön yhteistyössä Digiloikka Oy:n kanssa digitaalisen laadun- ja varastonhallintajärjestelmän betonielementeille.

Elementtien kulkua ja laatua on mahdollista seurata reaaliaikaisesti tehtaalla. Tämä mahdollistaa puutteisiin reagoimisen välittömästi. Nopea reagoiminen näkyy asiakkaille kustannustehokkuutena ja minimoi mahdollisia virheitä.

Tavoitteena on kehittää ja digitalisoida toimialan laadunhallinnan toimintatapoja.

”Kaikki lähtee siitä, että haluamme tarjota asiakkaillemme maailman laadukkaimpia betonielementtejä. Lisäksi haluamme kehittää toimialan perinteisiä toimintatapoja ja parantaa laadunvalvonnan läpinäkyvyyttä.” toimitusjohtaja Marjet Mäkinen kertoo.

Digitalisointi on osa Kovabetonin strategiaa. Ensimmäisessä vaiheessa laatudataa käytetään yrityksen sisäisien prosessien parantamiseen. Toisessa vaiheessa yhtiö pyrkii yhdistämään laadusta ja valmistuksesta saatavan datan asiakkaidensa käytettäväksi. Tällä hetkellä järjestelmää pilotoidaan Skanska Talonrakennus Länsi-Suomen kanssa Turussa Aurumin työmaalla.

 

Kovabetonin on tarkoitus jatkaa myös toiminnan muiden ydinprosessien digitalisointia.

”Mietimme tarkasti jokaisen ydinprosessimme läpi ja digitalisoimme ja automatisoimme relevantit osat. Etsimme uudenlaisia toimintatapoja, joista on hyötyä meille ja asiakkaillemme. Digitalisoitujen ja automatisoitujen prosessien on tuotava lisäarvoa koko ketjulle. Emme tee mitään vain siksi, että digitalisaation trendiviivat ovat nyt tiukassa kulmassa ylöspäin.” Mäkinen toteaa.

Suomen Kovabetoni on turkulainen perheyritys, joka valmistaa betonielementtejä asuinrakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin. Tuoteportfolioon kuuluvat pilarit, palkit, jännitetyt tuotteet, parvekkeet sekä seinäelementit erilaisilla pintavaihtoehdoilla graafisesta tiileen. Toiminta-alueena on koko Etelä-Suomi. Suomen Kovabetonin tavoitteena on kehittää toimialaa sekä luoda lisäarvoa asiakkailleen täsmällisillä toimituksilla, korkealuokkaisilla elementeillä sekä toiminnan joustavuudella. Suomen Kovabetonin liikevaihto on n. 8 Meuria vuonna 2018 ja yhtiö työllistää 40 henkilöä.