Kovabetoni tuo kestävää asumista Turun Kärsämäkeen

Kärsämäen uudet kerrostalot: perinteitä kunnioittaen, modernisti asuen.

Kärsämäen maisemaa rikastuttavat kolme uutta Kovabetonin rakennuttamaa nelikerroksista kerrostaloa, jotka tarjoavat modernia asumista vanhan rakennuskannan joukossa. Alueen kehitys alkoi teollisuuskäyttöön varatun tontin asemakaavamuutoksesta, joka mahdollisti asuntorakentamisen alueelle. Uudet pienkerrostalot on suunniteltu sopimaan Kärsämäen matalaan rakentamiseen ja sulautumaan saumattomasti vanhan rakennuskannan joukkoon. Talojen julkisivut on rapattu, ja niissä on loiva harjakatto. Jokaisessa asunnossa on kulmissa sijaitseva parveke.

Nämä kolme rakennusta muodostavat Hiidenvartin, joka on rakennettu Turun TVT Asunnot Oy:lle. Yhteensä 66 vuokra-asuntoa tarjoava kompleksi on vasta alkusoittoa, sillä rakenteilla on myös kolmen seuraavan talon kokonaisuus, nimeltään Hiidenpuoli, joka valmistuu vuoden kuluttua. TVT:n toiveena oli, että Hiidenvartiin tulisi perheasuntoja eri kokoisille perheille. Rakennusten suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Haroma & Partners. Hiidenvartin tarjoama moderni asuminen kunnioittaa Kärsämäen vanhoja rakennuksia ja ympäristöä. Talojen betonielementit ovat Kovabetonin omaa tuotantoa ja vähähiilisiä.

”Toimiala on murroksessa, ja energiatehokkuutta ja muita ympäristöasioita kehitetään jatkuvasti. Meille vähähiilisyys on tärkeää, ja saimme juuri tammikuussa betonielementtiemme ympäristöselosteet verifioitua,” iloitsee Kovabetonin toimitusjohtaja Marjet Mäkinen.

Tämä artikkeli julkaistiin alunperin Turun Sanomissa 17.3. Koti-liitteessä.

 

Kovabetoni-karsamaki-Marjet-Makinen